Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Üdvözöljük Zavtra Webshopban. Az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.zavtra.hu weboldalon (továbbiakban: Webáruház) elérhető webáruház használati feltételeit.

Igénybevevő (Felhasználó) személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető a főoldalról.

A szerződés nyelve magyar,vitás kérdésekben irányadó a magyar jogrend.

A szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat az Üzemeltető nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető.

Üzemeltető semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

Felhasználó a webáruház használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

Üzemeltető:

Név: Zavtra Kft.
Visszaküldési cím: 2627 Zebegény Árpád út 1 (kérjük, elálláskor IDE küldje vissza a terméket
postán maradó csomagként! Egyéb címeken visszáru ügyintézést NEM bonyolítunk, a Váci
Postahivatalban visszárut átvenni NEM ÁLL MÓDUNKBAN)
Ügyvezető igazgató: Parádi Katalin
Cégjegyzékszám: 13-09-175936
Bejegyző Bíróság neve: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 25310124-2-13
Közösségi adószám: HU25310124
Számlavezető pénzintézet: Centrál Takarék
Számlaszám: 50464094-10002443
E-mail cím: shop@zavtra.hu
Székhely és levelezési cím: 2627 Zebegény Szegfű út 27 Visszárú ügyintézést ezen a címen NEM ÁLL MÓDUNKBAN INTÉZNI, csomagot átvenni! Kérjük, a visszárut a 2627 Árpád út 1 címre küldjék postán maradó csomagként azebegényi postahivatal címére!

Kiemelt információ!

A terméknek a kiszállítást végző személytől való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után az Üzemeltetőnek utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával Felhasználó elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. Kérjük, amennyiben valamilyen oknál fogva nem áll módjában a futárral végrehajatni a mennyiségi/minőségi átvételt (például munkahelyre kért csomag, vagy intim terméket tartalmazó csomag), úgy a csomag kibontását videofelvétellel rögzítse (a futártasak felbontásával kezdődően!) ellenkező esetben mennyiségi/minőségi reklamációt (hiányzó termék, foltos, szakadt, egyéb mechanikai behatás által sérült termék) nem áll módunkban elfogadni bemondásos alapon! Webshopunkból kizárólag original állapotú, nem visszazárható futártasakban szállítunk ki, kérjük, ezt átvételkor ellenőrizze. Amennyiben utólagosan van lezárva a csomag például ragasztószalaggal, tűzőgép kapoccsal a videofelvételen, mennyiségi/minőségi reklamációt elfogadni nem áll módunkban, ebben az esetben a terméket kizárólag az elállási jog alapján tudjuk visszavenni. Amennyiben higiéniai termékről van szó, elállás keretében az átvételt követő felbontás után nem küldhető vissza. Amennyiben egyéb termékről van szó, és azt mechanikai behatás érte - foltos, szakadt, stb - úgy csak értékcsökkenéssel tudjuk visszavenni.

Fűzők rendelése esetén: betört, túlhúzott fűzőt nem áll módunkban visszavásárolni! Amennyiben Ön a fűzőt hosszabb időn át viselte, és az betört a teste alakjára, már nem tudjuk másnak értékesíteni, így visszavásárolni sem áll módunkban! Azokat a visszáru csomagokat, amelyek fűzőt tartalmaznak, minden esetben videofelvételllel dokumentálva bontjuk fel!

A visszatérítést Üzemeltő általánosságban bankszámlára történő átutalással teljesíti, ezért kérjük mindig bankszámlaszámot vagy PayPal accountot megadni! Üzemeltetőnek rózsaszín postai csekken visszatérítést nem áll módjában teljesíteni, utánvétes csomagot átvenni nem áll módunkban! 

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

 

Felelősség

 

Felhasználó a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Üzemeltető nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

  

 

A Webáruház használata során Felhasználó által elérhetővé tett adatokat az Üzemeltető jogosult,de nem köteles ellenőrizni

 

 

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Ezen honlapok adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Üzemeltető nem vállal felelősséget.

 

 Üzemeltető és Felhasználó között a jelen Általános Szerződési Feltételek alapján létrejött megállapodás megszűnik, ha a Felhasználó törli a regisztrációját, vagy ha az Üzemeltető törli a Felhasználó regisztrációját.

 

Szerzői jogok

 

A Webáruház minden tartalma Üzemeltető szerzői jogi tulajdona,vagy Üzemeltető annak feljogosított használója,beleértve a Webáruházon található szövegeket,képeket. Ezek bárminemű felhasználása kizárólag az Üzemeltető írásbeli engedélyével lehetséges.

  

Az oldal használatával Felhasználó elfogadja, hogy az Üzemeltető a szolgáltatás igénybevétele során a Felhasználó által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja.

 

 Regisztráció

 

A Webáruház tartalmának jelentős része elérhető minden Felhasználó számára, regisztráció nélkül és a vásárlás sincs regisztrációhoz kötve.

 

Ha a Felhasználó regisztrálni szeretne ,azt a főmenü „Regisztráció” menüpontra kattintást követően tudja megtenni, ahol a következő adatokat szükséges megadnia az Üzemeltető részére:

 

- Email cím

 

- Jelszó

 

- Vezetéknév

 

- Keresztnév

 

A regisztráció sikeréről az Üzemeltető e-mailben tájékoztatja a Felhasználót.Bizonyos akciók és kedvezmények csak regisztrált Felhasználók számára érhetőek el

Felhasználó jogosult a regisztrációját bármikor törölni. Felhasználó adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését

 

Felhasználó köteles a regisztrációs adatait titokban tartani,különös tekintettel a jelszóra,elkerülendő a visszéléseket.A jelszó kiadásából fakadó visszaélésekért kizárólagosan a Felhasználó a felelős.

Az Üzemeltető fenntartja a jogot regisztrációk inaktiválására, amennyiben a Felhasználó megszegi az ajánlati kötöttséget vásárlása során.

 

Rendelés

 

A Webáruházon történő bejelentkezést követően a Felhasználó megrendelést adhat le a Webáruházon szereplő termékekre. Felhasználó a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre kattintást követően tájékozódhat. Felhasználó a termék jellemzőiről tájékoztatást a termék adatlapján kap,a terméket ugyanitt lehet Kosárba helyezni a mennyiség megadása után.

 

A kosáron belül a Felhasználó a megrendelés elküldéséig módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából a „Törlés” gombra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is változtatni tud. Amennyiben a Felhasználó nem kíván tovább válogatni a termékek között, a "Tovább a pénztárhoz" gombra kattintással folytathatja a megrendelés folyamatát vagy tovább nézelődhet a Webáruházon, a „Vissza” gombra kattintva.

 

A kosár tartalmán Felhasználó a megrendelés feladása előtt bármikor módosíthat a főoldal „Kosár” menüpontjában. A megrendelés feladása után azonban a Felhasználót már köti az ajánlati kötöttség.

 

Vásárlás befejezéséhez Felhasználónak meg kell adnia az adatait ( számlázási cím, név, szállítási cím, ha az eltér a számlázási címtől, email cím, telefonszám) Felhasználó ezen a felületen tudja kiválasztani a fizetési és szállítási módot is a rendelkezésre álló lehetőségek közül. Ezt a lépést a regisztrált Felhasználóknak nem kell elvégeznie.

A zavtra.hu webáruház fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelenítse.

Az interneten feltüntetett termék szállítására a webshop nem kötelezhető! Az esetlegesen felmerülő adminisztrációs hibákért felelősséget nem vállalunk!

Amennyiben hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, a webshop nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.


Árazás

 

A Webáruházon megjelenített termékek vételára bruttó árak,azonban nem tartalmazzák a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

 

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül meghatározásra. Üzemeltető alanyi áfa mentes, a megrendelt termékek és szolgáltatások ÁFA kulcsa 0%

 

A szállítási díj a vásárlás végén adódik hozzá a termék(ek) árához, a megrendelni kívánt termékek értékétől függően. A visszaigazoló emailben szereplő végösszeg tartalmazza már a szállítási díjat és esetleges egyéb költségeket,ezen felül más költség nem keletkezik.

3 Adatbeviteli hibák javítása

 

Amennyiben a Felhasználó a regisztráció során hibásan adta meg adatait, úgy belépésével bármikor tudja módosítani azokat (név, lakcím, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám) a Profiljában. Ha rendelését adta le hibásan, úgy a Felhasználó már csak emailben kérheti Üzemeltetőtől a rendelés módosítását,amennyiben az még nem került kiszállításra a shop@zavtra.hu email címen.Ebben az esetben a megrendelésszámot mindig az email címében kérjük feltüntetni.

 

Felhasználónak a rendelés bármely szakaszában lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen a megrendelés feladásáig.

 

A Felhasználó által elküldött ajánlat megérkezését az Üzemeltető késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Felhasználó részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Felhasználó által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

E visszaigazoló e-mail Üzemeltető részéről a Felhasználó által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Üzemeltető és Felhasználó között.

Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül (48 órán belül) nem kapja meg Üzemeltetőtől az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

Ha Felhasználó rendelését már elküldte az Üzemeltető részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell az Üzemeltető felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

Fizetés

 

 

Fizetés készpénzben, utánvétellel: A webáruházon bármely átvételi mód esetén lehetőség van átvételkori készpénzes fizetésre.

Előre utalás bankszámlára vagy banki befizetés személyesen: Felhasználó a megrendelt termékek árát azok kiszállítását, illetve átvételét megelőzően fizeti meg az Üzemeltető Raiffeisen bank Zrt- nél vezetett 12026001 - 01463935 - 00100008 számú bankszámlára banki átutalás útján. Előre utalás esetén a megjegyzés rovatban a megrendelés számot minden esetben szükséges feltünteti. Előre utalás esetén a Felhasználó a megrendelt termékek átvételére csak az átutalás jóváírását követően jogosult. Az utalásra magyarországi rendelések esetén 3 munkanap áll rendelkezésére, külföldi rendelések esetén 5 munkanap a fizetési határidő, ezt követően az Üzemeltető törli a megrendelést!

 

Paypal

A Webáruházon kosárba helyezett terméke(k) és szolgáltatás(ok) megrendelésekor a fizetés utolsó fázisában az Üzemeltető átlépteti Felhszanálót a PayPal oldalára,ahol vásárló a PayPal ÁSZF-jének megfelelően tud fizetni.

 

Számlázás

Üzemeltető a megrendelt termékek kiszállításakor a termékhez/szolgáltatáshoz kinyomtatott számlát mellékel-

 

Szállítás

A Webáruházon leadott rendelések kiszállítása futárszolgálattal történik az online rendelés során a Felhasználó által megadott címre. A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Felhasználó ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Felhasználó biztosan át tudja venni a megrendelt terméket (pl munkahelyi cím)

Üzemeltetőnak nincs lehetősége a futárszolgálatnál jelezni a vevő speciális kiszállítást érintő kéréseit. Erre a által kiküldött email értesítőben levő csomagszám alapján a Felhasználónak van lehetősége a futárszolgálat telefonos ügyfélszolgálatán.

Amennyiben a Felhasználó a megjelölt időpontban nem tartózkodik a rendelés során megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. Az értesítőn található szám segítségével a Felhasználónak lehetősége van a futárszolgálatnál új szállítási cím és időpont megadására illetve egyeztetésére. A futárszolgálat további 1 alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kiszállítását.

A futárszolgálat összesen kétszeri kézbesítést kísérel meg, azonban, ha a 2. kiszállítás is sikertelen – Felhasználónak felróható okból -, akkor:

 

- Utánvéttel megrendelt, és kiszállított, de a Felhasználó által át nem vett, és előzetesen vissza nem mondott csomagok szállítási költségét, valamint a visszaszállításból eredő többletköltséget az Üzemeltető kiszámlázza a Felhasználó részére, melyet haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles az Üzemeltető bankszámlájára átutalni! A visszaszállítás, és adatfeldolgozás költsége minden esetben bruttó 2500Ft, amely az eredetileg felszámolt szállítási költséghez adódik.

- Előre utalással kifizetett megrendelések esetén az Üzemeltető, a Felhasználó által át nem vett csomagok ismételt kiszállítását kizárólag a visszaszállítási és adminisztrációs költség átutalása után tudja teljesíteni.Ennek mértéke az eredeti szállítási költségtől függetlenül bruttó 2500 Ft

A terméknek a kiszállítást végző személytől való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után az Üzemeltetőnek utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával Felhasználó elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. Kérjük, amennyiben valamilyen oknál fogva nem áll módjában a futárral végrehajatni a mennyiségi/minőségi átvételt (például munkahelyre kért csomag, vagy intim terméket tartalmazó csomag), úgy a csomag kibontását videofelvétellel rögzítse (a szürke tasak felbontásával kezdődően!) ellenkező esetben mennyiségi/minőségi reklamációt (hiányzó termék, foltos, szakadt, egyéb mechanikai behatás által sérült termék) nem áll módunkban elfogadni bemondásos alapon! Webshopunkból kizárólag original állapotú, nem visszazárható futártasakban szállítunk ki, kérjük, ezt átvételkor ellenőrizze. Amennyiben utólagosan van lezárva a csomag például ragasztószalaggal, tűzőgép kapoccsal a videofelvételen, mennyiségi/minőségi reklamációt elfogadni nem áll módunkban, ebben az esetben a terméket kizárólag az elállási jog alapján tudjuk visszavenni. Amennyiben higiéniai termékről van szó, elállás keretében az átvételt követő felbontás után nem küldhető vissza. Amennyiben egyéb termékről van szó, és azt mechanikai behatás érte - foltos, szakadt, stb - úgy csak értékcsökkenéssel tudjuk visszavenni.

Ha a Felhasználó sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyv felvételét kell kérni és a Felhasználó csak saját felelősségére veheti át a terméket. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Üzemeltető díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Üzemeltető felelősséget nem vállal!

 

Szállítási költségek

Szállítási díjak Magyarország teljes területére futárszolgálattal utánvét vagy PayPal fizetés esetén: 1490 Ft

Szállítási díjak Magyarország teljes területére futárszolgálattal banki előre utalással: értékhatártól függően 0-899 Ft

Szállítás külföldre: Románia, Szlovákia, Ausztira, Németország: 4.445 Ft, kizárólag PayPal vagy előre utalásos fizetéssel

 

Amennyiben külföldre szeretne rendelni,kérjük,vegye fel velünk a kapcsolatot a shop@zavtra.hu címen.

 

Szállítási határidő

A megrendelés kiszállításának határideje általánosságban 1-7 munkanap.

Az Üzemeltető – a Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

Az Üzemeltető késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Felhasználó jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az Üzemeltető a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

 

Fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha

 

 1. a) az Üzemeltető a szerződés teljesítését megtagadta; vagy

 

 1. b) a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

 

Elállási jog

 

Elállási jog gyakorlásának menete a 45/2014 (II.26) kormányrendelet szerint

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

 1. a) a terméknek,
 2. b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján, vagy a honlapon elérhető elállási nyilatkozat kitöltésével a "Visszaküldés" menüpont alatt) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével az Üzemeltető részére.Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát az Üzemeltető részére.Online űrlapunk:

Ellálási nyilatkozat minta: https://zavtra.hu/elallas-31

 

ELÁLLÁSI/FELMONDÁSI NYILATKOZATMINTA

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: Zavtra Webshop 2627 Zebegény Árpád ú 1. (zebegényi postahivatal, postán maradó) vagy a shop@zavtra.hu email címre, illetve a holnapon "Visszaküldés" menüpont alatt elérhető elállási nyilatkozat kitöltésével

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Termék(ek) megnevezése:

Termék (ek) cikkszáma:

Megrendelésszám:

Vevő bankszámlaszáma (ahova a visszautalást kéri) :

Átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

Kelt:

 

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 4. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Azokat a csomagokat, melyek nem beazonosíthatóak (péládul más névvel lettek feladva, mint a rendelés, és nincs rajtuk rendelésszám vagy rendelési név feltűntetve), illetve elállási nyilatkozat nem érkezett hozzájuk előzetesen, nem áll módunkban átvenni! Kérjük, az elállási nyilatkozatot NE a csomagban helyezze el! Ezt mindenképp szükséges előzetesen megkapnunk a vonatkozó jogszabály alapjánm illetve a későbbi félreértések elkerülése végett, mivel ez egyben a nyilatkozat is, hogy mely visszaküldött termékeket tartalmazza a csomag!

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi az Üzemeltetőnek.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail értesítés esetén az e-mail  küldésének idejét veszi figyelembe Üzemeltető a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket Zavtra Webshop 2627 Zebegény Árpád ú 1. (zebegényi postahivatal, postán maradó) címre indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Üzemeltető címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. Üzemeltetőnek az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Üzemeltető visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Üzemeltető által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. Üzemeltető jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül Üzemeltető a korábbi időpontot veszi figyelembe.

Fontos információs fűzők rendelése esetén: betört, túlhúzott fűzőt nem áll módunkban visszavásárolni! Amennyiben Ön a fűzőt hosszabb időn át viselte, és az betört a teste alakjára, már nem tudjuk másnak értékesíteni, így visszavásárolni sem áll módunkban! Azokat a visszáru csomagokat, amelyek fűzőt tartalmaznak, minden esetben videofelvételllel dokumentálva bontjuk fel!

A visszatérítést Üzemeltő általánosságban bankszámlára történő átutalással teljesíti, ezért kérjük mindig bankszámlaszámot vagy PayPal accountot megadni! Üzemeltetőnek rózsaszín postai csekken visszatérítést nem áll módjában teljesíteni, utánvétes csomagot átvenni nem áll módunkban! 

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Üzemeltető elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak; illetve higinéiai okokból alsóneműt (bugyit, fehérneműt) az elállási jog keretében, amennyiben a csomagolás fel lett bontva, nem áll módunkban visszavenni, mivel az higiéninai terméknek minősül.( 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. §/e)

 Amennyiben Fogyasztó összeghatárra vagy mennyiségre vonatkozó kedvezményt vett igénybe a vásárláskor, és a rendelést részben visszaküldi, amennyiben a nála maradó rész kevesebb, mint a kedvezményre való jogosultság határa, úgy webáruház a kedvezmény visszavonásával csökkentett összeget utalja vissza (például fogyasztó rendel 4 darab terméket 20100 Ft értékben amivel ingyenes szállításra válik jogosulttá és ebből egyet visszaküld, akkor webáruház a termék szállítási díj összegével csökkentett árát utalja vissza- egy 5000 Forintos termék esetén 3510 Forintot. Példa 2: fogyasztó 2 darab 5500 forintos terméket rendel, és felhasznál egy kuponkódot ,mely 10.000 forint feletti vásárlásnál 10% kedvezményre jogosít, akkor az egyik visszaküldése esetén a kedvezmény visszavonásával csökkentett vételárat küldjük vissza, azaz 4400 Forintot)

Szavatosság

 Kellékszavatosság

Felhasználó az Üzemeltető hibás teljesítése esetén az Üzemeltetővel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Felhasználó – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Üzemeltető számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Üzemeltető költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Felhasználó a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Üzemeltető adott okot.

Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Üzemeltetővel.

Felhasználó közvetlenül az Üzemeltetővel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Felhasználó igazolja, hogy a terméket az Üzemeltetőtől vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben az Üzemeltető csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben az Üzemeltető bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Felhasználónak felróható okból keletkezett, nem köteles Felhasználó által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Felhasználó a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

Termékszavatosság

A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Felhasználó – választása szerint – kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Felhasználót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Felhasználónak kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Felhasználó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

Felhasználó termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Üzemeltető) szemben gyakorolhatja.

A gyártó, forgalmazó (Üzemeltető) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Üzemeltető) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Jótállás

Üzemeltető nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

 Szavatossági igények érvényesítése

Szavatossági igényeit Felhasználó érvényesítheti:

Név: Zavtra Webshop

2627 Zebegény Szegfű utca 27

E-mail: shop@zavtra.hu

 

Panaszügyintézés helye, ideje, módja

Felhasználó a termékkel vagy a Üzemeltető tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az hová terjesztheti elő:

Írásban levelezési címünkön: 2627 Zebegény Szegfű utca 27.

Üzemeltető a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor az Üzemeltető a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel. 

Üzemeltető panaszkezelést kizárólag a levelezési címen írásban intéz. Üzemeltető telefonos illetve online ügyfélszolgálatot nem üzemeltet, ezen elérhetőségeken kizárólag termékekkel, rendelésekkel kapcsolatos információt tudnak adni munkatársaink, hivatalos panaszkezelésre nem használható!

Minden egyéb esetben a Üzemeltető az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Üzemeltető a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén Üzemeltető az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben Üzemeltető és Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Üzemeltetővel való tárgyalások során nem rendeződik, milyen jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Felhasználó számára:

- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

- Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

békéltető testületek elérhetőségei:

 

Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület

Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefon: 06-76-501-500

Fax: 06-76-501-538

Levelezési cím: 6001 Kecskemét  Pf.  228.

 

Baranya Megyei Békéltető Testület

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

Telefon: 0672-507-154

Fax: 0672-507-152

E-mail:bekelteto@pbkik.hu

Web: www.pbkik.hu

 

Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető testület

Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefon: 06-66-324-976

Fax: 06-66-324-976

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gazdasági Kamarák mellett működő Békéltető Testület

Cím:  3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefon: 06-46-501-091, 501-870

Fax: 06-46-501-099

 

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testület

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefon: 06-1-488-2131

Fax: 06-1-488-2186

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület

Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefon: 06-62-554-250/118

Fax: 06-62-426-149

E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

 

Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület

Cím:  8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

Telefon: 06-22/510-310 vagy 06/22-510-323

Fax: 06-22-510-312

E-mail: fmkik@fmkik.hu

 

Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefon:  06-96-520-217

Fax: 06-96-520-218

E-mail: bekelteto@gymskik.hu

 

Hajdú-Bihar megyei Békéltető Testület

Székhely: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.

Telefon: 06-52-500-710, 06-52-500-745

Fax: 06-52-500-720

E-mail: bekelteto@hbkik.hu

 

Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Telefon: 06-36-429-612/122

Fax: 06-36-323-615

 

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellet működő Békéltető Testület

Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park. 8. III. emelet 305.-306. szoba.

Telefon:  20/373-2570

E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

 

Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület

Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefon: 06-34-513-027

Fax: 06-34-316-259

Email: kemkik@kemkik.hu

Web: www.kemkik.hu

 

Nógrád Megyei Békéltető Testület

Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány u. 9/A

Telefon: 06-32-520-860

Fax: 06-32-520-862

E-mail: nkik@nkik.hu

Web: www.nkik.hu

 

Pest Megyei Békéltető Testület

Cím: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.

Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81

Telefon: 06-1-269-0703

Fax: 06-1-269-0703

 

Somogy Megyei Békéltető Testület

Cím: 7400 Kaposvár, Anna u. 6.

Telefon:  06-82-501-000

Fax: 06-82-501-046

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület

Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefon: 06-42-311-544

Fax: 06-42-311-750

E-mail cím.: bekelteto@szabkam.hu

 

Tolna Megyei Békéltető Testület

Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefon: 06-74-411-661

Fax: 06-74-411-456

E-mail: kamara@tmkik.hu

 

Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

Telefon:  06-94-312-356

Fax: 06-94-316-936

 

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. Pf.: 220

Telefon: 06-88-429-008, 08-88-814-111

Fax: 06-88-412-150

E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu

 

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.

Telefon: 06-92-550-513

Fax: 06-92-550-525

E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

 A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli, ennek keretében köteles a (8) bekezdésben rögzített tartalommal, az ott említett határidőn belül válasziratát megküldeni a békéltető testület számára. A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet alkalmazásának kivételével a vállalkozás a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani köteles. Amennyiben a vállalkozás székhelye, telephelye vagy fióktelepe nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

 

A fogyasztói jogvita online lefolytatható a http://ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül.

Az illetékes fogyasztóvédelmi hivatal elérhetőségei:

Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály

1141 Budapest, Komócsy u. 17-19.

06(1) 460-2231

fogyved@pest.gov.hu

Vállalkozásunk székhelye szerint illetékes járási hivatal elérhetőségei:

Szobi járási hivatal

Cím 2628 Szob, Szent Imre u. 12. 
E-mail szob.jarasihivatal@pest.gov.hu
Telefon (27) 570-190
Illetékesség Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, 
Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, 
Perőcsény, Szob, Szokolya, Tésa, Vámosmikola, Verőce, Zebegény
Félfogadás A hivatalvezető és a hivatalvezető-helyettes előzetes 
időpont-egyeztetés alapján fogadja az ügyfeleket.

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.- Bírósági eljárás kezdeményezése. 

 

Kiegészítő rendelkezések:

Üzemeltető jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Felhasználók Webáruházon történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webáruház első használata alkalmával válnak hatályossá Felhasználóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

A vételár teljes kifizetéséig a termék a Üzemeltető tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a Felhasználó birtokába kerül, felelősséggel tartozik a Üzemeltető irányába minden keletkezett értékcsökkenés és kár kapcsán. 

 Az aktuális ÁSZF az alábbi linken tölthető le:

https://zavtra.shoprenter.hu/custom/zavtra/image/data/srattached/%C3%81SZF_Z.pdf

Jelen ÁSZF hatályos 2020.02.01-től

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelési Szabályzat

 

Adatkezelő megnevezése

Név: Parádi Katalin E.V

Nyilvántartási szám: 53608523

Adószám: 69733040-1-33

Számlavezető pénzintézet: Raiffeisen Bank váci fiók

Számlaszám: 12026001 - 01463935 - 0010000

IBAN számlaszám: HU41 1202 6001 0146 3935 0010 000

E-mail cím: shop@zavtra.hu

Székhely cím: 2627 Zebegény Szegfű utca 27

E-mail cím: shop@zavtra.hu

 

A Zavtra Webshop a www.zavtra.hu weboldalon webáruházat üzemeltet, melynek során a Weboldalra látogatók és a Weboldalon regisztrálók (továbbiakban: Felhasználók) adatait kezeli. Az adatok kezelésével összefüggésben a Üzemeltető ezúton tájékoztatja a Felhasználókat a Weboldalon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.


Üzemeltető tiszteletben tartja Weboldala látogatóinak személyéhez fűződő jogait, a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen Adatkezelési Tájékoztatónak megfelelően kezeli.
Felhasználó a Weboldal használatával elfogadja az alábbiakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.


Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat a 2001. évi törvény CVIII. törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz az adatok biztonsága és sérthetetlensége érdekében, és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak megfelelően jár el. 

Az adatkezelés időtartama

Felhasználó adatait a Felhasználó kérésére regisztrációjának törléséig kezeljük, és tároljuk.
Felhasználó regisztrációjának törlését a Üzemeltető elérhetőségeinek egyikén kérheti (levél küldése székhely címre, vagy email küldése).

 

Regisztráció során az önkéntesen megadott tárolt személyes adatok köre, megnevezése
Név (vezetéknév és keresztnév)
E-mail cím
Használni kívánt jelszó
FelhasználónévMegrendeléskor az önkéntesen megadott tárolt személyes adatok köre, megnevezése

Név (vezetéknév és keresztnév)
E-mail cím
Telefonszám
Irányítószám
Település
Utca, házszám
Emelet, ajtó

A webáruházban történő vásárláshoz nem szükséges regisztráció, azonban a regisztráció elvégzésével későbbiekben visszakeresheti már leadott megrendeléseit, újra rendelheti a termékeket. 
Eltérő számlázási és szállítási cím esetén az adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre - tárolásra:

- Eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listái) 
- Regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok

- Név
- Email cím

Hírlevélre feliratkozhat a megrendelés elküldése alkalmával, vagy a webáruház oldalain. A feliratkozás kizárólag valós email címmel lehetséges. A hírlevélre regisztrációjával egyidejűleg is feliratkozhat, vagy egyszerűen az oldal bal szélén található feliratkozás mezőbe az email címét beírva, hírlevél nyelvet választva egyaránt. A regisztrációval egybekötött hírlevél feliratkozás esetén a megadott email címre a rendszer egy megerősítő linket küld, melyre történő kattintással igazolható, illetve erősíthető meg mind a regisztáció, mint a hírlevél feliratkozás. A megerősítő webcímre (linkre) történő kattintással hozzájárulását adja a hírlevelek fogadásához. A megadott adatokat a Üzemeltető. bizalmasan kezeli, és harmadik félnek nem adja át. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden hírlevél alján biztosított, a hírlevél alján található linkre kattintással, vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén történő kéréssel. A hírlevélben történő leiratkozásra kattintva azonnal törlésre kerül email címe a hírlevél listánkról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken megtett hírlevél leiratkozási igény bejelentése alapján kérésének 48 órán belül teszünk eleget. Az Üzemeltető által kezelt hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal. A megadott adatokat harmadik fél részére az üzemeltető. nem adja ki, harmadik fél ajánlatait nem kézbesíti a megadott email címre.

Statisztikai adatok

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célból (IP cím, látogatás időtartama, látogatás helye, stb). Ezen adatokat az üzemeletet kizárólag jogilag hitelesen indokolt esetekben adja át a hatóságok részére. Az üzemeltető. által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek az alábbi web címen: http://www.google.com/analytics

 

Cookie-k (sütik)


A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k (sütik) engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó böngészője tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig kerül tárolásra. 

Megrendelés adatai

 

A megrendelés folyamán rögzített adatokat üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az shop@zavtra.hu email címre küldött email címen, vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kezdeményezhető a hiba javítása. 

 A tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: http://zavtra.hu/hu/info/adatvedelmi-nyilatkozat A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba. A tájékoztató egyes fejezetcímei mögött megjelenítjük a jogszabályi hivatkozást is. Értelmező fogalmak (3.§)

 1. érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
 2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
 3. különleges adat:

 

 1. a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

b)az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

 

 1. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
 1. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
 1. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
 1. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
 1. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
 1. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
 1. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
 1. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
 1. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
 1. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
 1. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
 1. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
 1. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
 1. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait weboldalon közzéteszi;
 1. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
 1. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

 

Az adatkezelés jogalapja (5.-6.§)

 

 1. Személyes adat akkor kezelhető, ha
 • ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
 • azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.
 1. Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

 

 1. a) az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
 2. b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

 

 1. Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.
 1. A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.
 1. Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.
 1. Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
 • a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
 • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll

 

Az adatkezelés célhoz kötöttsége (4.§ [1]-[2])

 

 1. Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.
 1. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

 

Az adatkezelés egyéb elvei (4.§ [3]-[4])A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek. Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani. Funkcionális adatkezelés

 

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal funkcionalitásának működése körében a következőket:

 

 1. a) az adatgyűjtés ténye,
 2. b) az érintettek köre,
 3. c) az adatgyűjtés célja,
 4. d) az adatkezelés időtartama,
 5. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 6. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

 1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Felhasználói név, jelszó, vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, kapcsolattartó neve, a regisztráció időpontja, regisztrációkori IP cím.
 1. Az érintettek köre: A webshop weboldalon regisztrált valamennyi érintett.
 1. Az adatgyűjtés célja: Üzemeltető a weboldal teljes körű használata, pl. szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, továbbá hírlevél küldés nyújtásának céljából kezeli a Felhasználók személyes adatait.
 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.
 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: A következő adatok módosítását lehet elvégezni a weboldalakon: Jelszó, vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, kapcsolattartó neve. A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
 • e-mail útján shop@zavtra.hu e-mail címen.

 

 1. Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése.

A funkcionális adatkezelésre vonatkozó alapelveink (Elker tv. 13/A.)

 

 1. A Üzemeltető az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.
 1. A Üzemeltető a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A Üzemeltetőnek az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az Elker törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.
 1. A Üzemeltető a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely egyéb célból - így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából - csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő hozzájárulása alapján kezelhet.
 1. Az igénybe vevőnek az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során is folyamatosan biztosítani kell, hogy az adatkezelést megtilthassa.
 1. A kezelt adatokat törölni kell a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követően. Az adatokat törölni kell, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy az igénybe vevő így rendelkezik. Törvény eltérő rendelkezése hiányában az adattörlést haladéktalanul el kell végezni.
 1. A Üzemeltetőnek biztosítania kell, hogy az igénybe vevő az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a Üzemeltető mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is.

 

Cookie-k (sütik) kezelése

 

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:

 

 1. a) az adatgyűjtés ténye,
 2. b) az érintettek köre,
 3. c) az adatgyűjtés célja,
 4. d) az adatkezelés időtartama,
 5. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 6. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

 1. Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok
 1. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
 1. Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására és a látogatók nyomon követése.
 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a weboldalok látogatásának befejezéséig tart.
 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
 1. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a Üzemeltetőnek feltétlenül szüksége van.
 1. A webáruház látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri az Üzemeltető. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Goggle adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/

 

Hírlevél, DM tevékenység

 

 1. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Üzemeltető reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím, vagy telefonszám) megkeresse.
 1. Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy Üzemeltető a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.
 1. Üzemeltető nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Üzemeltető minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.
 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:

 

 1. a) az adatgyűjtés ténye,
 2. b) az érintettek köre,
 3. c) az adatgyűjtés célja,
 4. d) az adatkezelés időtartama,
 5. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
 6. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: név, e-mail cím, (telefonszám) dátum, időpont.
 1. Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.
 1. Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek (e-mail, sms, push üzenet) küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.
 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.
 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett bármikor, ingyenese leiratkozhat a hírlevélről.
 1. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

 

Adattovábbítás

 

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:

 

 1. a) az adatgyűjtés ténye
 2. b) az érintettek köre
 3. c) az adatgyűjtés célja
 4. d) az adatkezelés időtartama
 5. e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye
 6. f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre. A továbbított adatok köre a szállítás lebonyolítása érdekében: Név, cím, telefonszám, termék neve, fizetendő összeg.

A továbbított adatok köre az online fizetés lebonyolítása érdekében: Név, cím, tranzakciós összeg, tranzakciós jogcím.

 1. Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.
 1. Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.
 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart.
 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat a következők kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.levelezési cím: 2351 Alsónémedi - Északi Ipartelep, GLS Európa u. 2.
telefonszám: (+36 1) 802 0265
Fax: (+36 29) 886 610
E-mail: info@gls-hungary.comadatvédelmi tájékoztató: http://www.gls-hungary.com/

 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérheti a házhoz szállító/online fizetést biztosító Üzemeltető adatkezelőtől a személyes adatainak mielőbbi törlését.
 1. Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

 

Adatbiztonság (7.§)

 

 1. Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
 1. Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
 1. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
 1. A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok - kivéve ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
 1. A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja
  1. a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
  2. az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
  3. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
  4. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
  5. a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
  6. azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.
 1. Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

 

Az érintettek jogai (14.-19.§)

 

 1. Az érintett kérelmezheti az Üzemeltetőnél, hogy az adjon tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, valamint kérheti személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.
 1. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
 1. Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
 1. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
 1. Felhasználó kérelmére Üzemeltető tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Üzemeltető a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
 1. Üzemeltető, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbíti.
 1. Törlés helyett Üzemeltető zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
 1. Üzemeltető törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, a Felhasználó kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
 1. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
 1. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
 1. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 

Jogorvoslat

 

 1. Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
 1. a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Üzemeltetőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Üzemeltető, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
 2. a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
 3. törvényben meghatározott egyéb esetben.
 1. Üzemeltető a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Üzemeltető az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
 1. Amennyiben a Felhasználó Üzemeltetőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.
 1. Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Bírósági jogérvényesítés (22.§)

 

 1. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani.
 1. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.
 1. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.
 1. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.
 1. Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.
 1. A bíróság elrendelheti ítéletének - az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő - nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

 

Kártérítés (23. §)Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

 

A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

 

 • évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
 • évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
 • évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
 • évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
 • évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
 • évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
 • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

Tárhely szolgáltatója:

 

Vásárlási tudnivalók
Mérettáblázat
Fűző mérettáblázat Általános mérettáblázat S M Onesize L XL XXL 3XL 4XL 5XL 6XL
Derékbőség Fűzőméret Mellbőség (cm) 80-85 85-92 87-97 92-100 95-100 100-104 105-110 110-115 115-120 120-125
60-65 cm S Derékbőség(cm) 60-66 66-72 68-75 72-78 80-88 88-94 95-102 103-109 110-116 117-123
63-68 cm M Csípőbőség (cm) 85-90 91-95 92-100 95-102 102-108 108-115 116-123 124-131 132-139 140-146
69-73 cm L
74-78 cm XL
79-83 cm XXL Fürdőruha méret S M Onesize XL XXL
84-88 cm XXXL
89-93 cm 4XL Mellbőség (cm) 80-85 85-90 86-92 90-94 95-100 100-104
94-98 cm 5XL Derékbőség(cm) 58-62 62-67 62-70 68-72 72-77 77-81
99-103 cm 6XL Csípőbőség (cm) 80-85 86-90 86-92 90-94 95-100 100-104

A méreteknél 2-3 centi eltérés a gyártás során előfordulhat, kérjük ezt vedd figyelembe! Az általános mérettáblázatban megadott méretek mindig azt a méretet jelölik, amelyi esetén a termék viselhető, nem pedig a termék tényleges méretét (például elszatikus ruháknál). Egyes erősen elasztikus darabokat a megadottnál nagyobb méretre is fel lehet venni, azonban ebben az esetben a szétfeslő varrásokra nem tudunk garanciát vállalni, ha az amiatt következett be, hogy az ajánlott méretnél jelentősen nagyobb méretre vásároltad a terméket.

A fűzőknél megadott méretek a fűző összehúzott derékbőségét jelölik! Ha divatfűzőt választasz, akkor a tényleges derékbőséged 3-5 centivel lehet több az itt megadottaknál, teljes acél merevítéses brokátfűzőknél pedig 5-8 centivel! Egyes termékek méretei eltérhetnek az itt megadottaktól, ezt a termék adatlapján minden esetben jelezzük!